O le a le umi e ola ai se afi turbocharged?E le 100,000 kilomita, ae o lenei numera!

 

 

Fai mai nisi tagata o le ola o le turbocharger e na o le 100,000 kilomita, o le tulaga moni ea lea?O le mea moni, o le ola o se afi turbocharged e sili atu i le 100,000 kilomita.

p1

O le afi turbocharged i aso nei ua avea ma masani i luga o le maketi, ae o loʻo i ai pea avetaavale tuai o loʻo i ai le manatu e le mafai ona faʻatau afi turbocharged ma faigofie ona malepe, ma talitonu o afi turbocharged e naʻo le 100,000 kilomita le umi.Mafaufau i ai, pe a na o le 100,000 kilomita le ola tautua, mo kamupani taavale e pei o Volkswagen, o le faʻatau atu o faʻataʻitaʻiga turbocharged e tele miliona i le tausaga.Afai o le olaga tautua e matua puupuu lava, semanu latou te malemo i le faua.O le umi o le ola o se afi turbocharged e moni lava e le lelei e pei o se afi faʻapipiʻiina, ae e le na o le 100,000 kilomita.O le afi turbocharged o loʻo iai nei e mafai ona ausia le ola tutusa e pei o le taʻavale.Afai e solo lau taavale, atonu e le afaina le afi.

p2

O loʻo i ai se faʻamatalaga i luga o le Initaneti o le ola afi turbocharged o loʻo i ai nei e tusa ma le 250,000 kilomita, aua o le Citroen's turbocharged engine na taʻua manino i se tasi taimi o le olaga mamanu e 240,000 kilomita, ae o le Citroen e taʻua o le "design life" e faasino i le afi O le taimi mo le faʻatinoga. ma vaega e faatelevave ai le matua, o lona uiga, pe a maeʻa le 240,000 kilomita, o vaega talafeagai o le afi turbocharged o le a oʻo i le faʻaleagaina o galuega, ae e le o lona uiga o le afi turbocharged o le a mautinoa lava le paʻu i le taimi lava e oʻo atu ai i le 240,000 kilomita.E na'o lenei afi e ono o'o i se tulaga patino o le fa'aleagaina o le fa'atinoga, e pei o le fa'ateleina o le suau'u, fa'aitiitia le malosi, fa'ateleina le pisa, ma isi.

O le mafuaʻaga e puupuu ai le ola o le afi turbocharged muamua ona o le tekinolosi e le o matua, ma o le vevela galue o le afi turbocharged e maualuga, ma le faagasologa o mea afi e le oʻo i tulaga masani, e mafua ai ona faʻaleagaina soo le afi pe a uma. ua leai se warranty.Ae o le afi turbocharged i aso nei ua le toe tutusa ma le taimi muamua.

1. I aso ua mavae, o turbocharger o turbocharger tetele uma, lea e masani ona sili atu i le 1800 rpm e amata ai le mamafa, ae o le taimi nei o mea laiti inertia turbines, lea e mafai ona amata le mamafa i le itiiti ifo i le 1200 rpm.O le ola tautua o lenei tamai inertia turbocharger e umi atu foi.

2. I aso ua mavae, o le afi turbocharged sa faʻamafanafanaina e se pamu vai masini, ae o lea ua faʻamafanafanaina e se pamu vai eletise.A uma ona taofi, o le a faʻaauau pea ona galue mo se vaitaimi e faʻamafanafana le turbocharger, lea e mafai ona faʻaumiina ai le ola o le turbocharger.

3. O afi turbocharged i aso nei o loʻo faʻapipiʻiina i valve faʻamalosi eletise eletise, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le ea i luga o le supercharger, faʻaleleia le siosiomaga galue o le supercharger, ma faʻateleina le ola o le supercharger.

p3

E mafua ona o mafuaʻaga o loʻo taʻua i luga na faʻateleina ai le ola galue o turbochargers, ma e tatau ona tatou iloa e masani ona faigata mo taavale a le aiga ona oʻo atu i le olaga mamanu o se taavale.O ta'avale tuai e fa'anoanoa, e tusa lava pe solo le ta'avale, atonu e le'i o'o lau turbocharger i le olaga mamanu, aua le popole tele i le ola o le afi turbocharged.


Taimi meli: 21-03-23