Ua gau le Turbocharger, o a auga?Afai ua malepelepe ma ua le toe faaleleia, e mafai ona faaaoga e fai ma afi fa'a-auva'a?

Atinae o tekinolosi turbocharge

Turbocharging technology na muamua fa'atūina e Posey, o se inisinia i Suiselani, ma sa ia talosaga fo'i mo se pateni mo le "combustion engine auxiliary supercharger technology".O le uluai faamoemoega o lenei tekinolosi e tatau ona faaaoga i vaalele ma tane seia oo i le 1961. , General Motors o le Iunaite Setete, na amata ona taumafai e faʻapipiʻi le turbocharger i luga o le Chevrolet model, ae ona o le faʻatapulaʻaina o tekinolosi i lena taimi, e tele naua. faafitauli, ma e lei faalauiloa faalauaitele.

afi1

I le 1970s, o le Porsche 911 faʻapipiʻiina i se afi turbocharged na sau i fafo, lea o se suiga i le atinaʻeina o tekinolosi turbocharging.Mulimuli ane, na faʻaleleia e Saab le tekonolosi turbocharging, ina ia faʻaaogaina tele lenei tekinolosi.

afi2

Le mataupu faavae o le turbocharging

O le mataupu faavae o le turbocharging tekinolosi e matua faigofie lava, o le faʻaaogaina lea o le kesi faʻamalo mai le afi e tulei ai le impeller e faʻatupu ai le malosi, faʻauluina le turbine intake coaxial, ma faʻapipiʻi le ea i totonu o le paʻu, ma faʻateleina ai le malosi ma le torque o le afi afi.

afi3

Faatasi ai ma le atinaʻeina o tekinolosi, ua i ai se eletise eletise, o le faʻauluina o le ea compressor e ala i se afi.E tutusa uma i latou uma le mataupu faavae, o mea uma e lua mo le compressing ea, ae o le foliga o le supercharging e ese.

afi4

Faatasi ai ma le taʻutaʻua o tekinolosi turbocharging, atonu e manatu nisi tagata afai e malepe le turbocharger, o le a naʻo le aʻafia ai o le ea faʻaogaina o le afi.E mafai ona fa'aaogaina e fai ma afi fa'alenatura?

E le mafai ona fa'aaogaina e fai ma afi fa'amu'i

Mai se vaaiga faʻainisinia, e foliga mai e mafai.Ae o le mea moni, a faaletonu le turbocharger, o le a matua afaina ai le afi atoa.Ona o loʻo i ai se eseesega tele i le va o se afi turbocharged ma se afi faʻanatura aspirated.

afi5

Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ona taofiofia le tuʻituʻi o masini turbocharged, o le fua faʻatatau e masani lava i le va o le 9:1 ma le 10:1.Ina ia mafai ona oomi le mana i le tele e mafai ai, o le fua faʻatatau o afi faʻanatura e sili atu i luga ole 11: 1, lea e taʻitaʻia ai O afi e lua e eseese ile faʻaogaina o le valve, faʻaogaina o le valve, faʻaogaina o le afi, ma e oʻo lava i foliga o pistons.

E pei o se tagata e maua i le malulu ma e le savili lona isu.E ui lava e mafai ona ia faatumauina le manava, ae o le a matua le lelei lava.A eseese faaletonu o le turbocharger, o le aafiaga i le afi e mafai foi ona tele pe laiti.

Fa'ailoga ole Turbine Failure

O fa'ailoga e sili atu ona manino o le pa'u o le eletise o le ta'avale, o le fa'ateleina o le fa'aaogaina o le suau'u, le mu o le suau'u, le asu lanumoana po'o le asu uliuli mai le paipa ta'avale, le pisapisao e le masani ai po'o le leo leaga pe a fa'avave pe tapuni le afi.O le mea lea, o le taimi lava e malepe ai le turbocharger, e le tatau ona faʻaaogaina e avea o se afi-priming afi.

Ituaiga Fa'aletonu Turbine

E tele mafuaʻaga mo le toilalo o le turbocharger, lea e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 3.

1. O loʻo i ai se faʻafitauli i le faʻamaufaʻailogaina, e pei o le le lelei o le faʻamaufaʻailoga o le impeller shaft, faʻaleagaina o le ea, ofuina ma le matua o le faʻamaufaʻailoga suauu, ma isi. ae o le a taʻitaʻia ai le faʻateleina o le faʻaaogaina o suauu, suauu mu, ma le umi o le taʻavale, ma e oʻo lava i le faʻateleina o le carbon deposition, ma mafua ai ona toso e le afi le paʻu.

2. O le ituaiga lona lua o faafitauli o le poloka.Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e poloka le paipa mo le faʻaogaina o le kesi, o le a aʻafia le faʻaogaina ma le faʻaogaina o le afi, ma o le a matua afaina ai foi le malosi;

3. O le ituaiga lona tolu o le faaletonu o masini.Mo se faʻataʻitaʻiga, ua gau le impeller, ua faʻaleagaina le paipa, ma isi mea, e ono mafua ai nisi mea mai fafo e ulufale i totonu o le afi, ma atonu o le a vavae saʻo le afi.

ola Turbocharger

O le mea moni, o le tekinolosi turbocharging o loʻo i ai nei e mafai ona faʻamaonia ai le ola tautua tutusa e pei o le afi.O le turbo foi e faʻalagolago tele i le suauʻu e faʻafefe ma faʻaumatia ai le vevela.O le mea lea, mo faʻataʻitaʻiga turbocharged, pe afai e te gauai atu i le filifiliga ma le lelei o le suauʻu i le taimi o le tausiga o taʻavale, e seasea faʻaletonu matuia.

Afai e te feagai moni lava ma faʻaleagaina, e mafai ona e faʻaauau le avetaʻavale i se saoasaoa maualalo i lalo ole 1500 rpm, taumafai e aloese mai le faʻaogaina o le turbo, ma alu i se faleoloa faʻapolofesa mo toe faaleleia i se taimi vave e mafai ai.


Taimi meli: 29-06-22